Strgalnik – pehalo za čiščenje blatnih hodnikov

Izdelujemo dve izvedbi strgalnikov: lahka izvedba za gnojevko in težka izvedba za gnoj.

Lahka izvedba za gnojevko s sredinskim vodenjem; če sredinskega U profila ni možno vgraditi, lahko izdelamo strgalnik s stranskim vodenjem.

041 674 712

V ponudbi imamo dva tipa sredinskih vodilnih U profilov..

Sredinski vodilni U profil

Navadni sredinski U profil služi samo za vodenje sredinske konzole.

Sredinski vodilni profil odtočni

Odtočni sredinski U profil služi za vodenje sredinske konzole in za odtok gnojevke v prečni kanal ali v jamo. Sredinska konzola strgalnika ima vgrajeno loputo, da počisti odtočni vodilni profil hkrati, ko čisti blatni hodnik. Ko se strgalnik vrača nazaj na izhodišče, se loputa po potrebi dvigne.

Težka izvedba za gnoj z navadnim vodilnim U profilom. Potrebna je močnejša pletenica in močnejši elektromotor.

Posnetki delovanja

Pogon strgalnika

Pogon strgalnika vsebuje vroče cinkano ohišje, v katerem je boben iz nerjavnega INOX jekla, na katerega se navija pletenica. Na to ohišje je nameščen zelo kakovosten zobniški reduktor z elektromotorjem 0,75 kW ali 1 kW. Ohišje reduktorja je iz sive litine.

Električna omarica

Električna omarica za krmiljenje strgalnika omogoča ročno ali avtomatsko delovanje. število dnevnih prehodov strgalnika je nastavljivo s časovnim stikalom. Preobremenitev strgalnika se nastavlja s pomočjo bremenskega modula. V slučaju ovire na blatnem hodniku se strgalo samodejno ustavi, se pomakne nekoliko nazaj in ponovno poskuša z delovanjem. Če je ovira še vedno prisotna, strgalnik obstane. V tem primeru ga je potrebno ponovno zagnati.